In The Spotlight – Leigh Bardugo

Een nieuwe vrijdag is aangebroken en dat wil zeggen een nieuwe: In The Spotlight – artikel. En deze week heb ik gekozen voor niemand minder dan: Leigh Bardugo. Ik heb deze keer voor haar gekozen omdat het haar maand is. Want haar tweede boek is namelijk uitgekomen in de kraaien serie. Wisten jullie zelfs dat er meer boeken bestonden in The Grisha serie? Nee? Dan kan je ze hier vinden waarover ze gaan!

coffeebookpages-in-the-spotlight

Leigh Bardugolb-headshot-350

Naam: L.B. Benson
Geboortedatum: 6 april 1975
Geboortestad: Jeruzalem (Israël)
Opgegroeid: Los Angeles
Woonplaats tot op heden: Hollywood
Opleiding: Yale – university
Hobby’s: Schrijven en zingen in een bandje: Captain Automatic.
Wat je zeker moet weten: Leigh Bardugo heeft een zeer mooie website waar je een kijkje moet op nemen.

Leigh Bardugo is de schrijfster van The Grisha serie. In de Grisha serie heeft ze een gehele nieuwe wereld gecreëerd, met eigen Elementaire Natuurwetenschap. Het idee zelf kwam door de film Minority Report, waar Tom Cruise de hoofdrol in speelt.

Hoe kwam Schim &  Schaduw tot zijn stand.

Het verhaal van Schim & Schaduw begon pas echt op een avond bij een vriend thuis, toen ik aan het einde van een donkere gang stond en zeker wist dat iets met veel te veel tanden me opwachtte in de duisternis. Toen ik weer in bed lag, vroeg ik me af: wat als duisternis een echte plek zou zijn? Wat als de monsters die we verzinnen echt bestaan en we met hen moesten strijden op hun eigen grondgebied? In fantasyboeken wordt duisternis vaak als metafoor gebruikt. Ik wilde er iets tastbaars, iets letterlijks van maken. Dat idee ontwikkelde zich tot de Schaduwvlakte.’

De precieze details van de wereld waar De Grisha zich zou afspelen, volgden later pas. ‘Toen ik de eerste kladversie schreef, had ik het hele magische systeem al uitgedacht en begreep ik de principes van hoe die macht – zowel politiek als magie – functioneerde. Ik wist dat de wereld die ik daaromheen wilde scheppen anders moest zijn dan de klassieke middeleeuwse Europese fantasy-setting.’ Toch wilde Leigh wel iets wat bij het verhaal zou passen en waar de opkomst van moderne strijdtechnieken een rol in konden spelen. ‘Ik keek een keertje rond op de reisboekenafdeling van een tweedehandsboekwinkel toen ik een atlas zag staan van het keizerrijk Rusland. Meteen dacht ik: ‘Natuurlijk.’ Het paste zo goed bij de wereld die ik had bedacht: het enorme verschil in rijkdom tussen de verschillende klassen, het gebrek aan industrialisatie, het leger van voornamelijk dienstplichtige militairen.’

The Girsha serie is grotendeels gebaseerd op Rusland als uitgangspunt. Grisha is een Russisch verkleinvorm van de naam Gregory, en betekend: Oplettend, waakzaam. Afgeleid van het Bijbelse Grigori.


Boeken van Leigh Bardugo

The Grisha Serie

deheksvanduva_cover.jpg

De Heks van Duva – deel 0,5

Er was een tijd dat de bossen bij Duva meisjes verslonden. Zo ging het verhaal tenminste. Maar het kan zomaar zijn dat het gevaar dichterbij huis is dan gedacht…

Deze Ravkaanse volksvertelling is een begeleidend verhaal bij De Grisha-trilogie van Leigh Bardugo.

 

 

 

 

 


9200000026257072Schim & Schaduw – Deel 1

Schim en Schaduw is het eerste deel van fantasytrilogie De Grisha. Spannend, romantisch en duister: zoiets heb je nog nooit gelezen!

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.


coupeuse_koningin_DEF1.jpg

De Coupeuse en de Koningin – deel 1,5

In De Coupeuse en de koningin lees je een scène uit Schim & Schaduw vanuit Dzjenya’s perspectief. Dit verhaal maakt meer duidelijk over haar beslissingen, vriendschap met Alina en haar gave.

De Coupeuse en de koningin is voor iedereen gratis beschikbaar via Fantasywereld.nl en de Blossom Books app!

 

 

 

 


9200000026145403

Dreiging en Duisternis – deel 2

Dreiging en Duisternis is het tweede deel van De Grisha-trilogie.

Duisternis vergaat nooit.

Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.

Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling –en verder weg van Mal.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.


 

De Te Slimme Vos – deel 2,5deteslimmevos_cover_2

De rust in de Ravkaanse bossen wordt flink verstoord als een meedogenloze jager en zijn mooie zuster zelfs de machtigste dieren weten te villen. Iedereen is doodsbang. Iedereen, behalve Koja. Maar of dat nou zo slim is…


KleineDolk_cover.jpg

Kleine Dolk – Deel 2,6

De schoonheid van Yeva is zo betoverend, dat alle mannen van Ravka naar Velisyana komen om ook maar een glimp van haar op te kunnen vangen. Zelfs de prins van Ravka wil haar om haar hand vragen.

Maar haar vader heeft grootste plannen met haar en schrijft een wedstrijd uit. De arme getijdekeerder Semyon heeft hier wel oren naar en vraagt de rivier, zijn enige vriend, om hulp. Maar of dat wel zo’n goed idee is…

 

 

 


val-en-verlossingVal en Verlossing – Deel 3

Val en Verlossing is het derde en laatste deel in de Grisha-trilogie.

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders  dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?


9200000046552420De Kraaien

List en Leugens – Deel 1

List en Leugens speelt zich af in de Grisha-wereld, alleen niet in Ravka, maar in Ketterdam.   In List en leugens worden zes nieuwe personages geïntroduceerd en zul je af en toe een oude bekende tegenkomen…

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…

Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon,  een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

List en Leugens wisselt tussen de perspectieven van deze zes personages en neemt je mee naar de uithoeken van de Grisha-wereld: de sloppenwijken van Ketterdam en  de ijzige vlaktes van Fjerda (waar Grisha worden opgejaagd en opgesloten!). Ieder personage heeft zijn eigen verhaal, dat Leigh Bardugo stukje bij beetje ontrafelt en op een fantastische manier door elkaar weeft.


Kraai-Koninkrijk.jpg

Kraai en Koninkrijk – Deel 2

In List en leugens introduceerde Leigh Bardugo een compleet nieuwe cast in de wereld van de Grisha, en gelukkig voor ons is ze nog niet klaar met Kaz, Nina, Matthias, Inej, Jesper en Wylan.

Kaz en zijn bende hebben een missie volbracht waarvan niemand dacht dat ze hem zouden overleven – ook zijzelf niet. Maar in plaats van de beloofde vette beloning te krijgen, worden de Kraaien dubbel verraden. Ze zullen opnieuw moeten vechten voor hun leven, en met de ontvoering van een belangrijk lid van de bende is dat zwaarder dan ooit.

Terwijl Ketterdam vanwege de gevaarlijke drug jurda parem een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op diverse wereldmachten, doen oude rivalen en nieuwe vijanden een beroep op Kaz’ sluwheid en wordt de loyaliteit van de groep op de proef gesteld. Er dreigt een oorlog in de nauwe en donkere steegjes van Ketterdam – een gevecht om wraak en vergelding dat het lot van de Grisha-wereld uiteindelijk zal bepalen.

De limited edition van Kraai & koninkrijk is uitgevoerd met goud op snee en rode folie. Een collectors item voor in je boekenkast


Maar dat is nog niet het enigste. Leigh Bardugo is bezig met een nieuw boek! Hij komt in het engels uit in Augustus 2017.

Wonder-Woman_Warbringer-200.png

 

Wonder Woman: Warbringer

She will become one of the world’s greatest heroes: WONDER WOMAN. But first she is Diana, Princess of the Amazons. And her fight is just beginning. . . .

Diana longs to prove herself to her legendary warrior sisters. But when the opportunity finally comes, she throws away her chance at glory and breaks Amazon law—risking exile—to save a mere mortal. Even worse, Alia Keralis is no ordinary girl and with this single brave act, Diana may have doomed the world.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s