Heisa rond nieuwe covers van Sarah J. Maas

Boekerij heeft de definitieve cover van De Glazen Troon gisteravond op hun Facebook pagina bekend gemaakt. Meteen na de bekendmaking, riep er heel wat kritiek op bij de fans, omdat ze deze cover (absoluut) niet verwacht hadden.

15284180_10207710746347765_397264294542787831_n.jpg

Boekerij heeft voor een zeer standaard cover gekozen. Elke cover is in principe hetzelfde, alleen komen er steeds meer bloemblaadjes bij. De covers worden verre van mooi gevonden door de fans, en andere hebben er dan wel hun beauty in gevonden maar verklaren als snel dat het niet bij dit soort boek past. Ook ik ben van die mening. Je zal me niet horen zeggen dat deze cover lelijk is. Ik vind ze juist heel mooi, maar dit is gewoon niet 15337472_1190643274354611_600664734726217161_n.jpgde cover die past bij Sarah J. Maas haar serie. Dit boek zou prachtig staan bij een roman of een chicklit boek.

Boekerij heeft grotendeels gekozen voor deze omslagen van wege het budget. Er was nu eenmaal niet genoeg geld om de originele covers over te kopen, waardoor zij zelf de covers moesten ontwerpen.

Toen de covers gisteren viraal op Facebook verspreid waren, las ik vaak dezelfde reacties terug. Ja, en die andere covers dan? Precies, Boekerij had eerder dit jaar twee ontwerpen getoond, waarop de fans konden stemmen welke zij het mooiste vonden. Van die twee covers, werd er verder niks mee gedaan en kregen de fans een ander voorgeschoteld. Omdat ook deze covers met de grond gelijk werd gemaakt, heeft Boekerij alsdus iets anders ontworpen.

Toen ik deze boeken zag verschijnen, had ik wel een wauw gevoel omdat ik deze ook zeer mooi vond. Al kozen ze opnieuw voor allemaal dezelfde covers. Of de Boekerij nog een nieuw ontwerp zal maken, is nog af te wachten maar voorlopig is de bovenstaande afbeelding de definitieve cover.

Laat in een reactie weten, wat jij van de nieuwe covers vindt? Zou je evenals de boeken kopen of niet?

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Heisa rond nieuwe covers van Sarah J. Maas

  1. Het probleem met deze covers is ook dat ze op elkaar lijken waardoor je er voorbij loopt in de winkel als het volgende boek uit is want je denkt dat je het boek al hebt. Volgens mij hebben ze er niet bij stil gestaan. Dit fenomeen is zeer bekend in de bibliotheek. Daar komen ze het vaak tegen met covers die op elkaar lijken in een serie. Mensen denken dat het om hetzelfde boek gaat. Erg jammer dat het dezelfde cover telkens is, ook de vorige voorstellen. De rozenblaadjes geven hier een romantische en vereerde indruk.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s