Fallen (Fallen serie #1) – Lauren Kate

imagesueossn0j

Titel: Fallen (Fallen #1) door Lauren Kate
Oorspronkelijke titel: Fallen (Fallen #1)
Uitgever: Van Goor (november 2010)
Genre:
Young Adult, fantasy, romantiek
ISBN: 9789047512578
Aantal pagina’s: 300
Bindwijze:
paperback
Rating: Ster 3

Samenvatting:

Luce (17) moet naar een tuchtschool, omdat zij schuldig bevonden is aan de dood van een medescholier bij een brand. Op de nieuwe school komt zij in een bizarre wereld terecht. Er hangt een spookachtige sfeer in het gebouw en daarbuiten is een begraafplaats die de functie heeft van hangplek. Haar leven lang ziet Luce al schaduwen uit een andere wereld opdoemen en dat lijkt hier nog erger. Ze maakt gauw vrienden en is op twee jongens verliefd. Cam achtervolgt haar, Daniel negeert haar. De laatste lijkt ze in eerdere levens ontmoet te hebben. Geheimzinnigheid troef, wat versterkt wordt door lichtsignalen en zwermen bovenzintuigelijke wezens. Alles ontaardt in een strijd tussen gevallen engelen die toch eerder in de hemel heeft plaatsgevonden? Een verhaal waarin spirituele elementen niet geloofwaardig aan de orde komen. Chronologisch verteld met een flashback als proloog en een epiloog. De personages worden nergens mensen van vlees en bloed en doen ongrijpbare dingen. Als dat de opzet is, dan is die gelukt.

Recensie:

Fallen was één van de boeken, waarvan er verschillende recensies over te lezen waren. De één vond het boek schittert, de ander vond het boek tegen vallen. Heel veel verschillende meningen, waardoor ik uit nieuwsgierigheid het boek begon te lezen. Ik wou absoluut weten welk kamp nu gelijk had. Team Love For Fallen of Team No Love For Fallen. En ja hoor, ik ben na het lezen van het verhaal, een middenklasser. Ik ben geen Team Love en geen Team No Love. Ik vond het boek op een bepaald moment heel goed, en er waren delen in het boek waar ik maar niet door geraakte.

Ten eerste vond ik het verhaal goed omdat de personages zeer sterk ontwikkeld waren, en dan vooral namens Lucy Price, de hoofdpersonage, waar het verhaal grotendeels om gaat. Ik vond haar een zeer geweldige karakter en ik kreeg maar niet genoeg van haar! In het boek leren we Lucy kennen, door haar aankomst op de tuchtschool Zwaard & Kruis. Een school dat in mijn fantasie wel op een oud klooster leek. Lauren beschreef de tuchtschool zo levensecht, waar door ik echt een beeld voor me zag. Op Zwaard & Kruis leert zij enkele meiden en jongens kennen. Ja jongens, de één goed, de één slecht. De jongens die deel uitmaakte van het boek, genaamd Cam en Daniël, waren ondertussen standaard geworden. (Vooral Daniël) Totally Badass, maar als ze de hoofdpersonage leren kennen of ontmoeten, zijn ze helemaal smoor en ontstaat er een vete. Wat niet echt nieuw meer was. Maar de gekende driehoeksverhouding, ga ik niet afkraken, want ik hou er eigenlijk wel van! Vooral in de mate waarin de karakters bereid zijn om het hart van de hoofdpersonages voor zich te winnen. En ik moet toch wel eerlijk zeggen dat deze jongens wel wat durven!

Het verhaal zelf, kwam voor mij persoonlijk, traag op gang en de zinnen vond ik soms moeilijk beschreven. Het kan zijn dat het probleem bij mij lag, m14555643_1769991333257150_1145956609_naar graag zou ik van jullie willen weten wat jullie mening is over de schrijfstijl? Ik kwam er soms heel moeilijk door, wat ik jammer vond. Het kwam zelfs paar keer voor dat ik de zin opnieuw moest lezen, vooraleer ik het begreep.

Maar op het moment dat er actie kwam in het boek en sommige wendingen in het verhaal heeft me dan weer helemaal betoverd. Het waren dan vooral momenten waardoor ik het boek in één ruk wou uitlezen, omdat ik geobsedeerd was naar de waarheid of hoe het zou aflopen. Maar toch moest ik bij het lezen even wachten. Dus als ik het kort moet beschrijven, heb ik pas van het verhaal genoten, op (ongeveer) de laatste 175 bladzijdes.

Ik heb dit boek 3 sterren gegeven omdat ik echt heb genoten van de laatste bladzijdes. Ook de manier dat Lauren Kate dingen beschreef, waren in mijn fantasie levensecht. De schrijfstijl vond ik niet gemakkelijk lezen en ik heb op de spanning en actie moeten wachten, die dan op zijn manier weer uitstekend was.

Binnenkort zal ik volgende deel van de Fallen Serie lezen, en ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg. Hopelijk worden de vragen waar ik mee achter bleef, beantwoord in de komende delen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s