De Godinnentest (Godinnentest #1) – Aimée Carter

9200000010072505

Titel: De Godinnentest door Aimée Carter
Uitgeverij: Harlequin Young Adult (januari 2014)
Genre: Young Adult, fantasy, romantiek
ISBN: 9789034755858
Aantal pagina’s: 352
Bindwijze: paperback
Rating: Ster 4

Samenvatting:
Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt?

Recensie:
Ik kan me hoogst waarschijnlijk inbeelden dat iedereen deze frustratie kent: Je hebt een boek beïndigd en dan is natuurlijk de vraag wat ga ik nu lezen? Nou ja, ook ik heb vaak dit probleem omdat ik nog een honderdtal boeken op mijn read-list staat. Uiteindelijk heb ik voor de Godinnentest trilogie gekozen en ook bij deze was de vraag: wat verwacht ik van dit boek?

Ik moet heel eerlijk meedelen dat mijn verwachtingen bevredigd waren nadat ik het eerste deel had uitgelezen. Voor het eerst wil ik eerst mijn mening delen over de schrijfstijl van Aimeé Carter. Het boek in algemeen was zeer luchtig geschreven. Ik kon me heel snel in het verhaal vinden en het was met een ruk weg te lezen. Wat ik een enorme pluspunt vond.

Het verhaal op zich vond ik enorm goed gevonden. De verwerking van de Griekse mythologie, dat een leidraad is doorheen het boek, was ik laaiend enthousiast over en ik moest gewoon het verhaal lezen om meer te weten te komen over de Griekse Goden. Alleen jammer dat het verder dan de “namen” en hier en daar wat vernoeming naar, niet verder tot zijn geheel was gebracht. Ik bleef maar door lezen, maar helaas bracht de mythologie me niks meer bij. Alleen het einde was het moment van “Ja en hier zijn we dan”.

Tot zover de niet al denderende Griekse Mythologie, zat het boek toch wel goed in elkaar en volbracht het toch enigsinds naar mijn verwachtingen. Ik was wel zeer blij dat Aimeé ervoor gekozen heeft om een spannende wending in het boek te gebruiken waardoor ik wel op het einde met mijn mond open zat. Het was een oké-ik-had-dit-helemaal-niet-verwacht moment. De actiegehalte daar in tegen, was heel zwak. Het gebeurde vooral heel wat “op de bots” maar niet precies wat ik in gedachten had. Je kan het eerder beschrijven als een liefdesverhaal, maar daar had ik op zich geen problemen mee.
Ik heb dit boek uiteindelijk een vier sterren gegeven omdat ik toch een leuk boek vond. Slechts een paar punten hier en daar maar toch raad ik dit boek aan om het zeker eens gelezen te hebben.

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “De Godinnentest (Godinnentest #1) – Aimée Carter

  1. Ik heb de boxset op mijn verlanglijstje geplaatst voor mijn verjaardag omdat ik er erg benieuwd naar ben! Als ik hem niet krijg op mijn verjaardag (14 juli) ga ik de nederlandse boxset hoogst waarschijnlijk zelf kopen 🙂 !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s