Interview met Ian Laverman

27x106hIan Laverman is afgestudeerd van de opleiding Sport&Bewegen aan het ROC Leiden en geeft gymnastiek aan kleine kinderen. Vanaf zijn elfde houdt hij zich bezig met schrijven. Met de publicatie van ‘De Heer van het woud’ is een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden.

De wereld die hij gecreëerd heeft in ‘Kronieken van magie’ is zeer uitgebreid en hij is dan ook van plan nog vele boeken daarover te schrijven. Deel 2 en 3 van deze reeks komen ook bij Zilverbron uit.

 

Achterflap tekst Kronieken van Magie: De Heer van het Woud.

“Tijdens haar eerste opdracht als magiër krijgt Delia een visioen. Ze ziet de godenwereld, waar een vergeten god de eeuwenoude bron van magie verwoest. De bron vraagt Delia om haar te redden.

De raad besluit na het verslag van Delia een gezelschap op de been te brengen om de vergeten god tegen te houden. Ze brengen krachtige magiërs bij elkaar die de gevaren onderweg moeten trotseren.

Als eerste moeten ze de beruchte magiër Dillon vinden, die als enige de weg naar de godenwereld kent. Deze schimmige persoon lijkt echter zijn eigen agenda erop na te houden. Delia twijfelt of ze hem kan vertrouwen.

Zal Dillon de magiërs verder helpen en naar de godenwereld brengen, of zal hij het einde van de queeste betekenen?”

Dag Ian!

We vinden het fijn dat we je mogen interviewen! Hoe gaat het met je?
Helemaal geen moeite, een leuk interview is altijd welkom. Met mij gaat alles prima en vooral nu mijn tweede boek is uitgekomen.

Zou je jezelf eens willen voorstellen aan onze lezers?
Mijn naam is Ian Laverman, 24 jaar jong en woonachtig in de omgeving Leiden. Ik heb de opleiding sport en bewegen gedaan waar ik tijdens het examen jaar mijn trilogie heb geschreven. Ik geef turnlessen en hou mij natuurlijk heel veel bezig met schrijven. Fantasy is mijn favoriete genre om te lezen en ook ven ik stapelgek op comics en alle films die er overgemaakt worden.

full33540547Je hebt het verhaal “De kronieken van Magie: De Heer van het Woud” geschreven. Ondertussen een tweedelig verhaal over een groep magiërs die ten strijde trekt tegen een vergeten god die de eeuwenoude bron van magie verwoest. Kun je ons daar iets meer over vertellen?
Nou je beschrijving klopt redelijk goed, het is een trilogie over een groep magiërs die ten strijden trekken tegen een vergeten god die de eeuwenoude bron van magie verwoest. Deze magiërs moeten alles op alles zetten om de wereld te redden. In het eerste deel moeten ze de enige persoon ter wereld weten te vinden die weet hoe je in de godenwereld kan komen. Wat daarna gebeurt zal ik niet vertellen, want dat zijn spoilers. Met dit verhaal was mijn bedoeling om een fantasy te schrijven zoals ze ooit eens geschreven werden, denk aan de generatie boeken die uitkwamen na ‘In de ban van de ring’. Ik wil een groots opgezet avontuur vertellen, met genoeg humor en leuke personages (Goed en slecht.)

Hoe ben je op deze fantastische verhaallijn gekomen?
Dat is een goede vraag en in alle eerlijkheid weet ik het niet zeker meer. Het oorspronkelijke idee heb ik verzonnen toen ik zestien was. Nadat ik mij eerst met andere schrijfprojecten heb bezig gehouden kwam ik hier weer terug. Het verhaal zat toen nog steeds in mijn hoofd en het klopte voor mij nog steeds dus ik ben het gewoon gaan schrijven.
Daarbij komt dat ik mijn inspiratie echt overal vandaan haal. Van films, boeken, muziek, gewoon de natuur, manga’s en ga zo maar door.

Hoe zijn jouw personages uit “De Kronieken van Magie: De Heer van het Woud” tot stand gekomen?
Alle personen die belangrijk zijn voor het verhaal heb ik ergens eerder een keer gebruikt in een ander verhaal van mijzelf. Dus ergens had ik ze al verzonnen, wie ze waren en hoe ze er uit zagen. Ik kon ze dus meteen gebruiken. Kronieken van magie is dus eigenlijk gewoon een grote verzameling van alle verhaaltjes die ik geschreven/verzonnen heb ik toen ik jonger was.

Beschrijf Delia in zes woorden?
Klein, moedig, koppig en vooral sterk. 56ecedc6f048c6.05168654

Zijn jouw personages gebaseerd op mensen die je kent?
Nee, dat probeer ik wel te voorkomen. Misschien dat iemand zegt van: hé die lijkt op mij. Maar dat is dan volkomen onbewust gegaan. Ik heb wel enkele namen gebruikt van mensen die ik ken als eerbetoon aan onze vriendschap.

Wat is je favoriete boek uit je jeugd?
Dat is moeilijk maar ik kan er niet echt een kiezen. Voor mij zal het toch de gehele Harry Potter serie zijn.

Wanneer besefte je dat je schrijver wilde worden?
Nadat ik mijn eerste grote verhaal had geschreven, toen had ik iets af en dacht ik dit zou ik mijn hele leven kunnen doen en hoe gaaf zou het zijn als ik van fantaseren kon leven. Dat is voor mij het moment geweest waarop ik echt had van: ik wil schrijver worden.

Wat houdt schrijven voor jou in?
Mijzelf helemaal uitleven in de door mij gemaakte wereld, rust in mij hoofd brengen en plezier hebben.

Heeft het schrijven jouw leven veranderd?
Het valt wel mee eigenlijk, de beurzen waar ik sta met mijn boek zorgen dat er periodes zijn waarop het heel druk is. Je komt met heel veel nieuwe mensen in contact en er gaat een wereld voor je open. Buiten dat is mijn leven niets veranderd en doe ik nog steeds hetzelfde als voordat mijn boek uitkwam.

10325630_702792073194053_6223792789371304259_nHeb je naast het schrijven nog andere hobby’s?
Ik hou van sporten en wandelen met mijn hond. Ik kijk heel veel tv en lees veel. Dat zijn wel mijn bezigheden/hobby’s buiten het schrijven om.

Heb je een schrijftip voor prille schrijvers?
Heb vertrouwen in jezelf, blijf jezelf ontwikkelen op schrijfgebied en doe vooral waar je zelf zin in hebt. Vertel het verhaal dat jij wil vertellen en geef het nooit op.

Ik heb nog een laatste vraag voor je. Waarom raad jij de lezers aan om jouw verhaal te lezen?
Omdat iedereen zichzelf helemaal kan verliezen in mijn boek, het is een grote wereld met verschrikkelijk veel magie. Het is old school fantasy in een moderner jasje. Dus hou je van een grote avonturen, heel veel magie en wereld die alleen maar zal blijven groeien! Lees dan mijn boek.

Alvast bedankt dat we je mogen interviewen! Nog heel veel succes!
Bedankt!

Achterflap tekst Kronieken van Magie: De Zieke Magier.

“Nadat Dillon en Delia levend uit de regenstad van Hamza zijn gekomen, moeten ze de sneeuw trotseren. Met Dillon als nieuwe gids vlot de reis goed tot er onverwachte vijanden opdoemen.

Duistere wezens uit de oudheid dwingen Dillon en het reisgenootschap van het gekozen pad af. Oude wonden worden opgehaald door het verleden dat terugkeert in beangstigende gedaantes.

Dillon probeert zijn grootste fout goed te maken en de reisgenoten dichter bij de godenwereld te krijgen. Maar het lot heeft andere plannen. De magiërs rollen van het ene naar het andere probleem.

Delia en Dillon moeten hun handen ineen slaan om de bedreigingen te overleven. Gevaarlijke krachten doen er alles aan om te zorgen dat ze de bron der magie niet zullen bereiken.”

1914572_962757827110855_1891426315643599954_n

 

Advertenties

3 gedachtes over “Interview met Ian Laverman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s