Interview met Lotte van den Noort

11181782_744955225632107_7683853827968221895_n

Lotte is een twintigjarige schrijfster waarvan Sakura Blossom haar inmiddels zesde uitgebrachte boek is. Ze heeft een heerlijke schrijfstijl en haar boeken lezen makkelijk weg. Andere boeken van haar zijn: Puck, Verloren, Het bovennatuurlijke verbond: Duisternis en Petrichor en Prime’s Time.

Dag Lotte, hoe gaat het met je?
Momenteel gaat het wel prima! Ik ben druk in de weer met de laatste controle van het boek.

Wat fijn dat we jou mogen interviewen!Natuurlijk ken ik je heel goed, maar zou je jezelf eens willen voorstellen aan onze lezers? Altijd! Dag lieve lezers, mijn naam is Lotte van den Noort. Ik kom uit een vergeten stad genaamd Helmond, waar ik mijn hele leven al woon. Als twintigjarige schrijver vind ik het super gaaf om te mogen vertellen over mijn eigen boek. Het is ook echt een eer dat ik dit interview mag doen.

Mag ik je alvast proficiat wensen met je boek Sakura Blossom, die we in maart 2016 mogen verwachten! Hoe ben je eigenlijk op het verhaallijn gekomen?
Dankjewel! Nou, ik ben op het verhaal gekomen omdat ik helemaal verslaafd ben geweest het afgelopen jaar aan Japanse Anime, Dramaseries en films. Waarom, geen idee. Maar de verhaallijnen en de cultuur sprak me zo erg aan, dat ik gewoon wilde schrijven over Japan. Hoe mensen daar met elkaar omgaan is zo anders dan hier. Veel netter, meer respect voor elkaar en omdat het allemaal zo terughoudend is, klinkt het ook allemaal romantischer. Ik moest gewoon een boek schrijven met het tintje van een Japanse dramaserie zodat ik mijn lezers net zo enthousiast kan maken als ikzelf ben.

Sakura Blossom speelt zich grotendeels af in Londen maar toch is Japan een zeer belangrijk land in dit verhaal. Waarom heb je voor dit land gekozen?
Londen is na Tokyo de tweede stad op de wereld waar ik helemaal weg van ben. Ondanks ik nog nooit in Engeland ben geweest, spreekt het land en de stad me ontzettend aan. Het voelt alsof een deel van me al in Londen woont, en me achtergelaten heeft in Nederland. Het is moeilijk om uit te leggen. Gek is dat hè?

Sakura Blossom

Wat maakt het verhaal zo anders dan jouw andere verhalen die je geschreven hebt?
Dit verhaal is net iets anders omdat je tijdens het lezen het idee krijgt dat je naar een televisieserie aan het kijken bent. Dat heb ik tijdens het schrijven ook proberen vol te houden. Omdat ik zelf zo weg ben van de Japanse dramaseries, wilde ik per se dat je hetzelfde gevoel zou krijgen als je mijn boek leest.

Ben je ooit van plan om nog een vervolg op Sakura Blossom te schrijven?
Daar weet je zelf het antwoord al op! Hihi. Ik sluit het zeker niet uit.

Hoe zijn jouw personages uit Sakura Blossom tot stand gekomen?
Ik wist dat ik vier jongens wilde in het verhaal. Eentje moest een wilde, ontembare jongen zijn. Eentje moest de beste vriend worden van het hoofdpersonage (Bryn), eentje moest de verstandige zijn die op de achtergrond aan de touwtjes zou trekken en eentje moest een rustige, lieve en mysterieuze jongen zijn die het leven van Bryn in de war zou schoppen. Zo gezegd, alleen niet zo makkelijk gedaan. Ik wilde niet zomaar vier jongens. Ze moesten allemaal een eigen karakter hebben. Ik heb ze zo goed mogelijk proberen uit te werken en aan de reacties van de proeflezers te horen is dat ook gelukt. Ik hoop dat mijn lezers net zo zullen genieten van de personages als ik doe.

Nu enkele persoonlijke vragen naar jou gericht, want natuurlijk zijn we wel benieuwd naar de persoon die hier achter zit hé.
Heb je altijd al schrijfster willen worden?
Van kleins af aan schrijf ik al kleine verhaaltjes. Die las ik dan voor aan mijn klas of aan mijn zusje. Iedere keer als ik een boek in mijn handen had, dacht ik van: dat kan ik ook! Op mijn veertiende heb ik mijn eerste boek geschreven en vanaf toen heb ik niet meer stil gezeten. Het zit er al van jongs af aan in, denk ik. Ja, ik denk dat ik ergens in mijn achterhoofd al die tijd heb geweten dat ik een schrijfster wilde zijn.

Wat houdt schrijven precies voor jou in?
Voor mij is schrijven een uitlaatklep. Ik ontspan wanneer ik schrijf. Het gaat me niet om het geld. Maar het gaat me om het gevoel wat mijn lezers krijgen als ze het boek lezen. Ik word zo gelukkig als een lezer een compliment geeft over een van mijn boeken. Dat gevoel is onbeschrijflijk.

Wat was je eerste boek en hoe voelde het toen je je eigen geschreven boek vast hield?
Mijn eerste boek was Puck. Man, wat was ik trots. Ik had nooit verwacht dat mijn droom werkelijkheid zou worden. Natuurlijk waren mijn ouders ook trots op me, en schakelde de school zelfs de regionale kranten in. Mijn hoofd heeft op drie voorpagina’s gestaan van kranten en bladen! Hoe gaaf is dat als je zo jong bent?

Heeft het schrijven jouw leven veranderd?
Ik zou niet weten hoe mijn leven eruit zou zien op dit moment als ik nooit had geschreven. Omdat ik al van kinds af aan schrijf, heb ik nooit een verandering meegemaakt in mijn leven. Het is niet dat ik pas vorig jaar begonnen ben. Het is lastig om hier antwoord op te geven. Maar ik weet wel dat als ik plotseling zou stoppen met schrijven, mijn wereld een stuk minder kleurrijk zal zijn.

19501_687718361355794_2905944109955356690_n

Heb je naast het schrijven nog andere hobby’s?
Series kijken, af en toe een spelletje spelen, zingen en lamballen op de bank. Don’t judge! Ik moet ook mijn luie momentjes hebben, haha.

Heb je nog een schrijftip voor prille schrijvers?
Maak af waar je aan begint! Je begint en je leert pas echt schrijven als je verhalen afmaakt. Luister naar de tips van je lezers, vrienden of familie. En vooral: schrijf wat goed voelt. Ik schrijf altijd een verhaal wat ik zelf zou willen lezen.

Elke schrijver waar ik een interview mee hou, krijgt een zeer lastige vraag gesteld. Ja Lotte jij ook! Hier komt hij: waarom raad jij de lezers aan om jouw verhaal te lezen?
Eén woord: ROMANTIEK! Wie houdt er nou niet van romantische verhalen? Ik denk dat een lezer van Sakura Blossom met veel genot zou lezen in het boek. Niet alleen is het romantisch en humoristisch, maar je zult zien dat je je aan de personages gaat hechten, alsof ze er echt zijn.

Lotte ik vond het zeer aangenaam om jou te mogen interviewen maar ook om 1 van jouw proeflezers te zijn van Sakura Blossom. Ik wens je nog heel veel succes toe met het boek!
Arigatou, Kimberly-chan!

Advertenties

7 gedachtes over “Interview met Lotte van den Noort

  1. Hoi Lotte,ik had nooit n schrijfster achter je gezocht,Ik heb je leren kennen bij Jumbo als mijn collega en je bent n leuke meid.Het is fijn om zoveel inspiratie te hebben om boeken te schrijven.Het interview was leuk.We zullen beslist nog veel van je gaan horen.En graag wil ik de boeken van je gaan lezen.Gr Anny

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s