Stad van Hemelse Vlammen (Kronieken van de Onderwereld #6) – Cassandra Clare

Titel: Stad van Hemelse Vlammen (Kronieken van de Onderwerled #6) door Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of Heavly Fire (The Mortal Instruments #6)
Uitgever: Full Moon (oktober 2014)
Genre: Young Adult, fantasy
ISBN: 9789044344622
Aantal pagina’s: 752
Bindwijze
: Paperback
Rating: Ster 4

BETOVEREND EN ONWEERSTAANBAAR SLOTDEEL VAN FENOMENALE FANTASYSERIE
Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary’s eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven…

Recensie:

Het was zover. Het einde was nabij. Voor de laatste keer zou ik kunnen genieten van de strijdlustige mensen, genaamd de schaduwjagers, die in een grote oorlog verzuild zijn geraakt. Ik blijf Cassie stiekem vervloeken en tegelijkertijd ook bewonderen hoe ze er steeds in slaagt om mijn hart uit mijn lichaam te rukken, te beladen met gevoelens, om het daarna terug in mijn lichaam te steken, en dan opnieuw uit mijn lichaam te rukken. Néé daar heb ik wel mijn conclusies uitgetrokken. Cassandra Clare is slecht voor je emoties en gezondheid.

Ik blijf haar ook steeds fascineren hoe het haar gelukt is om werelden te creëren die zo echt lijken. Haar schrijfstijl zorgt voor de voldoende fantasie, waardoor ik haar wereld in mijn hoofd tot realiteit breng, en in dit verhaal krijgen we niet enkel te maken met “Idris” maar met nog een andere wereld.

De schaduwjagers zijn nog niet verlost van het kwade. Zo krijgt Isabelle weer een zware klap te voorduren terwijl haar broer Alec haar steun nodig heeft. Psychisch heb ik me echt moeten sterk houden omdat ik er zo mee inzat hoe ‘De Lightwoods’ zo emotioneel verzwakt zijn door gebeurtenissen waar ze nooit boven op zullen komen. Jace en Clary bundelen hun krachten en liefde samen, om voor eens en altijd van Sebastian verlost te zijn. Dit boek raad ik aan de mensen die hartstochtelijk verliefd zijn op Clace (Jace + Clary) want de vonken vliegen er letterlijk van af. Uren heb ik genoten van hun liefde die ze hebben voor elkaar en hun familie. En Sebastian zou Sebastian niet zijn als hij weer met een slimme list de schaduwjagers in zijn macht kan krijgen. Ook Simon en Maya blijven deze keer niet gespaard van alle onheil. In dit boek worden de fans ook klaargestoomd door de komst van Emma Carstairs en enkele jonge schaduwjagers. Hun verhaal gaat verder in The Dark Artifices, een trilogie in The Shadowhunter Chronicles.

Alhoewel ik veel lof heb over dit boek, vond ik enkele passages een beetje te langdradig, Het had niet altijd evenveel mijn aandacht bij bepaalde hoofdstukken maar toch ben ik blij dat ik trouw ben gebleven en gewoon door de iets mindere hoofdstukken kei hard heb geknokt. De schrijfstijl van Cassie blijft natuurlijk op numero één in de top vijf staan van de beste schrijvers. Het heeft ook zijn voordeel gehad bij de saaie stukken, om het maar cru te zeggen.

Wat ik ook nog steeds geweldig vond, was hoe Clary in de zes boeken zo geëvolueerd is. In de eerste delen was ik het niet altijd even eens met haar besluiten of gedenkwijze over een situatie, maar nu zijn deze gedachten achter slot en grendel geplaatst. Ze heeft mijn hart weten te bekoren. About Jace, No Comment! Hij blijft mijn prins op het witte paard.

Kimberly

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s