Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4) – Cassandra Clare

Titel: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwerled #4) door Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of Fallen Angels (The Mortal Instruments #4)
Uitgever: Full Moon (april 2014)
ISBN: 9789044342543
Genre:
Young Adult, fantasy, romantiek
Aantal pagina’s:
448
Bindwijze:
Hardcover
Rating: Ster 4

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.
Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…

Recensie:

Na de Stad van Glas (deel 3) was het tijd voor het vierde boek in de reeks genaamd “Stad van Gevallen Engelen”. Cassandra Clare wat is zij een top wijf. Er zijn zoveel dingen die ik steeds meer en meer aan haar ben gaan bewonderen. Als een stuk ongeduld ben ik begonnen aan het vierde boek en ik merkte wel dat het qua actiegehalte minder was. Toch bleef het een ge-wel-dig verhaal. Alle theorieën die ontstaan werden in de voorbijgaande boeken, werden met kleine stapjes verduidelijkt. Cassie liet ook andere rollen meer aan het bod komen, zoals Maya, Alec en Isabelle. Ook de vampier Simon, aka beste vriend van Clary, kreeg een grote rol. Zijn bestaan als ‘Dagelichteling’ zorgt voor heel wat frustraties terwijl de oudste vijand nog eens achter hem aan zit. De relatie tussen Jace en Clary wordt geleidelijk aan bijzonder, al is dat van korte duur als blijkt dat de krachtigste demon aller tijden iets kwaadaardig heeft gedaan met Jace, waardoor dromen en realiteit heel dicht bij elkaar liggen.

Cassie, Cassie, Cassie… Wat moet ik toch met je aanvangen? Hoeveel harten heb je nu al verslonden met je verhalen? Honderden? Duizenden? Miljoenen? En al die harten kan ze met één handkneep vermorzelen. Ze legt zoveel gevoelens en emoties in haar schrijfwerken. Ze weet precies hoe ze haar fans kan blijven vermaken met haar verhalen en als je denkt dat het zo zal lopen. Don’t worry, Cassandra zorgt ervoor dat het net zo niet loopt.

Met veel “plezier” heb ik het boek uitgelezen maar nu begin ik me wel stilaan te realiseren dat ik nog maar twee boeken te gaan heb voordat ik definitief afscheid moet nemen van de schaduwjagers. Cassandra heeft wel meerdere series geschreven met schaduwjagers als de hoofdrol, maar hoeveel verhalen er ook mochten bestaan, je kan ze gewoon niet vergelijken met elkaar. Ze hebben één voor één hun eigen karakter, een eigen doel waarvoor ze vechten en hun eigen persoonlijk. De andere trilogie ’s staan zeker op mijn readers list maar eerst even afscheid nemen van deze.

Kimberly

Advertenties

Een gedachte over “Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4) – Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s