Stad van Glas (Kronieken van de Onderwereld #3) – Cassandra Clare

Titel: Stad van Glas (Kronieken van de Onderwerled #3) door Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of Glass (The Mortal Instruments #3)
Uitgever: Full Moon (oktober 2013)
ISBN: 9789044342529  

Genre: Young Adult, fantasy, romantiek
Aantal pagina’s: 469
Bindwijze: Paperback
Rating: Ster 4

Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary’s beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary’s enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?

Recensie:

Kronieken van de Onderwereld was een jaar geleden nog niet mijn favorieten serie. Ik had deel één (Stad van Beenderen) en een klein deeltje van deel twee (Stad van Vuur) gelezen. Met gemengde gevoelens heb ik de boeken weg gelegd omdat ik niet geheel blij was met de relatie tussen Jace en Clary. Het was niet het perfecte romantische koppeltje dat ik in mijn gedachten had, maar dat is misschien het heen wat de boeken achteraf zo bijzonder maken. Ik realiseer me dat kleffe, romantische koppeltjes zoals Bella en Edward in Twilight taboe zijn geworden. Nu heb ik enkel nog maar voorkeur aan verhalen met veel actie en waar romantiek slechts een bijpassende genre is.

Enkele meiden die ik leerde kennen, raadde me aan om toch verder te gaan met de serie. Ze zouden alleen maar beter worden, en ik geef ze gelijk. Vliegensvlug heb ik deel twee uitgelezen en als een razende ben ik aan de Stad van Glas begonnen. Wat had ik achteraf enorm spijt van dat ik toentertijd niet verder was gegaan met Kronieken van de Onderwereld.

Ik werd overdonderd door de waarheid die zich in sommige delen schuil hielden. Hoe vaak ik wel niet zei “Omg ja.”, “Nee, echt?”, “Valt nu dood!”. Cassandra wist zichzelf te overtreffen door het verhaal dat ze zo goed in elkaar gestoken heeft. Er waren aardig veel plottwisten in het verhaal aanwezig, waardoor het soms hoog opliep. Ik had tranen weggepinkt terwijl ik voorheen nog opgelucht adem kon halen. Een wisselwerking van zoveel emoties in één boek.

Voor Clary en Jace veranderd iets definitief in hun leven en nu denkt iedereen vast een happy koppel in de serie. Hell no, denk daar maar niet aan. De familie Lightwood, de bekendste familie in de schaduwwereld, wordt geteisterd door hun nieuwste maar ergste vijand. Hun gezin wordt geraakt vanuit de schaduw. Ze zijn verplicht om zich voor te bereiden op een litteken dat ze voor eeuwig met zich mee zullen dragen.

Ik ben blij dat het boek me in de ban heeft weten te houden en dat ik de emoties kon delen met vele andere. Ik wist precies hoe TMI fans zich moesten voelen na dit. Met smacht verlang ik naar de volgende deel.

 

Kimberly

 

Advertenties

Een gedachte over “Stad van Glas (Kronieken van de Onderwereld #3) – Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s